Palvelut

Tarjoamamme palvelut

Metsäkauppa on aina luottamuskauppaa ja toimintamme perustuu ehdottomaan luottamukseen.

Puukauppa

Ostamme puuta pystykaupoilla lähinnä yksityisiltä metsänomistajilta. Tutustumme huolellisesti ostettaviin leimikoihin aina paikan päällä ja teemme metsänomistajan kanssa suunnitelman yhteistyössä parhaan mahdollisen lopputuloksen varmistamiseksi. Koneellisen puunkorjuun ja puun kuljetuksen hoitavat valikoidut, pitkäaikaiset ja paikalliset sopimusaliurakoitsijat. Välitämme korjatun puun edelleen useammalle paikalliselle ja valtakunnalliselle puunjalostajalle. Näin varmistamme puun myyjälle aina parhaan mahdollisen taloudellisen ja laadullisen lopputuloksen.

Jättihirret ja jättilankut

Ostamme Kainuun alueella myös ylisuuria puita, joiden tyviläpimitta on yli 55cm. Kaadamme ja karsimme ylisuuret männyt ja kuuset ns. metsurityönä. Sahaamme ko. ylisuuret puut vannesahalla jättihirsiksi (pelkkahirsiksi) ja jättilankuiksi. Jättihirsien paksuus on luonnonkuivattuna 31 cm eli yli 12” ja pituudet vaihtelevat käyttökohteen ja -tarpeen mukaan 3,4-10m välillä. Jättihirreksi kelpuutettavan tukin latvaläpimitan tulee olla min. 42cm.

Jättihirsi soveltuu loistavasti hirsirakentamiseen. Valikoidut puut voivat olla n.200 vuotta vanhoja. Tiukkasyinen ja hitaasti kasvanut kainuulainen puu on ekologinen, yksilöllinen ja kestävä valinta rakentamiseen ja/tai sisustamiseen.

Sahaamme myös jättilankkuja em. mitat täyttävistä ylisuurista puista ns. läpi tukin (ns. tuppeen sahattu lankku).  

Muut palvelut

Suunnittelemme ja toteutamme tarvittaessa myös metsälannoitukset, istutukset ja taimikonhoidot. 
Tarjoamme asiantuntija-apua myös metsätilojen myymiseen liittyvissä asioissa.
Toimialueenamme on Kuhmo, Sotkamo, Kajaani, Hyrynsalmi ja Ristijärvi.

Palvelun tuottaa Fokus-Visual
Luottopuu Oy Copyright (c)2019, All Rights Reserved.